Doula Diary | Driedubbel geluk in 1 week

About last week: WOW! Mijn moeder ein-de-lijk terug van vakantie (missed her like crazy!) en ik mocht weer bij 2 bevallingen zijn als doula.  Ook maakte ik voor het eerst mee dat ik twee bevallingen achter elkaar had! Dat was ongelooflijk bijzonder, alhamdulillaah. Ik kan helaas geen hele bevallingsverhalen delen, maar wel even heerlijk terugblikken op mijn beleving. Lees je mee?

Bedenk goed wat je met je laatste dadel doet…

Gebruiken bij een bevalling natuurlijk! 💪 Subhan’ Allah, what are the odds! Op de dag (eergisteren) dat m’n moeder terug zou komen van vakantie, was het doula time voor mij. Voor het eerst maakte ik mee dat ik mijn eigen verlangen (mijn moeder eindelijk weer zien na 3 langgge weken) even opzij moest zetten omwille van een bevalling. Iets wat zeker weten vaker zal gaan gebeuren in mijn toekomst als midwife-to-be. Wen er maar aan, Aziema! 🙂

De dag erna (gisteren), nadat ik heerlijk uitgeslapen had na een mooie en toch best indrukwekkende bevalling op woensdag, kreeg ik een telefoontje van een dierbare vriendin met het bericht dat haar bevalling nu begonnen was…en of ik zou willen komen als het kon, héél graag! OH YES, dat hoefde ze geen twee keer te zeggen! Bij voorbaat had ik haar niet kunnen garanderen of ik er wel of niet bij zou kunnen zijn, want ze was precies uitgerekend rond dezelfde periode als mijn andere zwangere maar kwam pas later bij mij in de zwangerschap. Mijn hart (en ook die van haar) zei vanaf het begin dat het gewoon goed zat. Iets met voorgevoel. We zouden het laten afhangen van het lot.. and again, what are the odds. Beide bevallingen kwamen zo netjes achter elkaar waardoor ik er voor allebei kon zijn. Alhamdulillaah, ik ben zo dankbaar en het voelde zo gezegend en vooral zo nodig om erbij geweest te zijn. Niet alleen voor hun per se, maar ook voor mezelf en alles wat ik er qua lessen weer voor mezelf heb uitgehaald. Het was ook zo toevallig hoeveel gelijkenissen er waren tussen de bevallingen en toch heel uniek in hoe het zich uiteindelijk ontrolde. Allebei eerste kind, allebei hadden een supervlotte ontsluiting in overgave en ontspanning en bij allebei was er bij de uitdrijving een eigen uitdaging te overwinnen voor elk. Ongelooflijk trots op deze powermama’s die in hun eigen unieke omstandigheden hebben gestreden voor het mooiste geschenk als resultaat: een beleving om positief en blij op terug te kijken en een prachtig gezond kindje in hun armen. God is Great 💚 En nog een gelukkig toeval was dat de bevallingen nog vóór mijn stageweek zijn geweest. Alhoewel ik vriendelijk toestemming had gekregen van mijn stagepraktijk dat ik mijn doula bevallingen gerust mocht doen (als ik de uren gewoon op een ander moment zou inhalen), is het natuurlijk superfijn dat het allemaal zo gelopen is. Seriously, what are the odds people! Ben er nog steeds helemaal happy van hoe het allemaal gelopen is.

Volgende week: Eerste stage!

Heb ik, alhamdulillaah, alsnog twee waardevolle ervaringen als doula mogen meepakken! 😍 Want volgende week is namelijk mijn eerste stageweek bij een verloskundigepraktijk en begint een nieuw hoofdstuk qua praktijkervaring opdoen, en nu als VIO. Het voelt bitterzoet want ik ben tussendoor ook weer even herinnerd aan de minder leuke kanten van het geboortezorgsysteem, die soms onvermijdelijk zijn om verschillende redenen. Maar ik heb ook gezien hoeveel verschil informed consent hierin kan maken, dat uit te voeren handelingen eerst uitgelegd en besproken worden en dat ouders de tijd krijgen verschillende opties te overwegen en echt, ik kan het niet genoeg benadrukken: hoe waardevol het hebben van een geboorteplan wel niet is! Vooral als dingen onverwacht even anders lopen. Maar weet je.. BOVEN ALLES, herinner ik me vooral de mooie dingen die ik ervaren heb die deze prachtige vrouwen hebben getoond in al hun kracht en schoonheid en heb ik daar hopelijk ook aan kunnen bijdragen, in shaa’ Allah. Moge deze vrouwen altijd mijn drive en hoop voor de toekomst blijven: their power will rule! 💪 Ik zal in ieder geval alles doen wat in mijn macht ligt om dit te waarborgen,want I LOVE MY WOMEN. ❤ Jullie voeden en zijn mijn liefde voor het vak!


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *