Testimonials!

LovemyJOB

Naziha: Ik had me voorgenomen om mij bij een volgende zwangerschap beter voor te bereiden, zodat de bevalling een mooie in plaats van vervelende ervaring zou zijn. Onder andere dankzij Aziema is dit gelukt. Wat fijn als je iemand naast je hebt, die je spiritueel kan motiveren en stimuleren. Wij vrouwen zijn gemaakt om onze kindjes op de wereld te zetten. Mijn bevalling ben ik vol vertrouwen in gegaan. Ik heb o.a. dankzij Aziema geleerd dat de voorbereiding echt het halve werk is.

Amani: Noch de verloskundigen, noch de informatie die ik op internet had gevonden kon mij wijzer maken als zwangere vrouw, die op het punt stond één van de meest ingrijpende veranderingen ooit mee te maken, een kind ter wereld brengen. Aziema heeft mij op een pad gezet naar bewustzijn, bewust vertrouwen op mijn Heer en Zijn perfecte schepping en vertrouwen op mijn vrouwelijke instincten. Al bij al had ik niet de perfecte geboorte, maar heb dankzij haar kennis een beter zicht op wat ik anders zou willen doen, wat me tegengewerkt heeft en wat mijn volgende ervaring in shaa Allaah beter kan maken. Ik ben Allah zeer dankbaar dat Aziema op mijn pad is gekomen!

Gülcan: Met behulp van de verschillende tips bereidde ik me mentaal en lichamelijk voor. Ik had er alle vertrouwen in en wilde een zo natuurlijk mogelijke bevalling. Alles wat ik belangrijk vond noteerde ik in mijn bevalplan. Er stonden punten in waar ik zonder jouw tips niet aan gedacht zou hebben, maar waarvan ik achteraf gezien wel heel blij mee ben. Daar had ik anders echt niet aan gedacht. Nu een jaar later na mijn bevalling ben ik nog steeds erg blij en kijk ik er heel positief op terug.

Fatima: Als eerst vind ik het supermooi wat je doet en wat je met je zusters en broeders deelt. Waarom ik veel steun aan jou heb gehad en vervolgens een superbevalling heb gehad is omdat de dingen die je deelt niet standaard uit een boekje komen, maar uit eigen ervaring, dicht bij jezelf en de natuur en vanuit het spirituele. Je schrijft op een manier, die je doet realiseren dat je als vrouw veel sterker bent dan je denkt en dichtbij jezelf moet blijven en dat heeft er voor mij voor gezorgd dat ik zo zelfverzekerd mijn bevalling in ging. En het feit dat je voor je eigen rechten moet opkomen en niet alles uit handen moet geven. Heel erg bedankt daarvoor!

Mariam: Zoals je weet twijfelde ik in het begin om überhaupt een doula bij mijn bevalling toe te laten. Ik had twijfels omdat ik dacht dat een doula die voor alle rust en kalmte zorgt tijdens een bevalling, niet bij mij zou passen. Uit ervaring (vanwege mijn eerste twee bevallingen), weet ik dat in paniek raak en die rust en kalmte niet kan vinden. Ik schreeuw het liever uit dan dat ik focus op mezelf, ik dacht dat een doula niet zou passen bij ‘mijn’ methode.  Toch wilde ik het proberen, misschien zou het juist een fijne ervaring zijn in plaats van een nare ervaring die alleen bestaat uit paniek en pijn. Ik stond er voor open en wilde een gesprek met je.

Onze eerste gesprek heeft mij zo enorm gerustgesteld. Je vertelde me bepaalde dingen die ik niet wist. Hoe ik met de pijn moest omgaan, waarom die pijn  er is, andere methodes om de weeën op te vangen, allemaal verschillende weetjes die mij geruststelden, de zelfvertrouwen die je me gaf enzovoort. Het geduld dat je had met me, mijn eisen en wensen die je respecteerde   (en ook nog voor mij in mijn geboorteplan verwerkte en  jouw heerlijke massages met de affirmaties op de achtergrond zorgden ervoor dat ik helemaal zin had in de bevalling! Ik was er helemaal klaar voor. Dit gevoel had ik nooit gehad.

De dag dat het gebeurde stond je direct klaar voor me. Wat een geruststelling toen je er was. Ik had het gevoel dat ik dit samen met jou moest doen. Het klinkt gek, maar ik voelde me één met jou. Jij wist ieder moment wat ik wilde of juist niet wilde. Je wist wanneer ik gemasseerd wilde worden of juist even met rust gelaten wilde worden etc. Door onze gesprekken wist je precies hoe ik alles wilde. Het meest bizarre is dat ik zo een trek had in watermeloen en jij kwam gewoon aan met watermeloen! Door jouw stimulans heb ik alles goed kunnen opvangen. Aan het einde had ik even een paniekaanval, maar toen ik jouw stem hoorde met die geruststelling… toen wist ik, hervat je en ga ervoor. Jij hebt mij geleerd de bevalling als een positieve ervaring te zien.

Zelfs in mijn kraamweek stond je klaar voor me, voor alle vragen die ik had omtrent borstvoeding. Door jou ben ik zover gekomen met borstvoeding (vergeleken met de eerste twee).  Ik zal nooit jouw ghair vergeten, moge Allaah je belonen! Jouw geduld, respect naar anderen toe, zachtaardige karakter en gouden handjes (!)passen perfect bij het zijn van een doula. Ik dank je voor alles en mijn kleine Aminah ook!

Naila umm Aya: Ik heb enorm veel geleerd van mijn bevalling. Ik weet nu precies wat ik fijn vind en wat ik niet fijn vind en dat kan ik alhamdoelillaah meenemen voor naar de volgende bevalling in shaa Allaah. Voor jou was het ook een leermoment maar echt ik vond het zo fijn dat je er was alhamdoelillaah. Water wat je over mij heen goot was echt zalig en dat nam echt de scherpe punten van de weeen af. Ik voelde me op een gegeven moment schuldig omdat ik je zo hard liet werken hahahah super bedankt Aziema! Je herinnerde mij er telkens aan om goed diep adem te halen en te ontspannen. Telkens als ik een vuist maakte van mijn handen pakte je het rustig vast en zei me dat ik moest ontspannen en goed ademhalen. Dit was zo fijn alsof je wist wat ik nodig had! In bad had je een emmer die je telkens vulde met warm water en over mijn rug heen goot. Dit nam de scherpe punten af van de weeen en oh wat voelde dat toch zo fijn. Ik herinner me dat ik op een gegeven moment mijn excuses aan bood omdat ik je zo hard heb laten werken. Je vond dit totaal niet erg, wat was je toch geweldig! Ik heb van geen enkel moment spijt en ik zou hier voor de volgende keer niets aan willen veranderen. Sterker nog, ik zou het allemaal zo opnieuw willen doen. Zo mooi, zo prachtig, zo helend was het allemaal. Walhamdoelillaah, Degene die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Nogmaals Aziema echt super bedankt voor je steun en vertrouwen in mij! Ik zal dit nooit vergeten en zal t altijd bij me dragen.