Bevallen met Aziema Fatima!

Eindelijk krijg je alles wat je nodig hebt in de voorbereiding op…

JÓUW BEVALLING
VOL RUST, VERTROUWEN & KRACHT!

(Ja, het ís zeker mogelijk en ik kan je vertellen hóe!)

Bevallen met Aziema Fatima

Ik had echt het gevoel dat ik alles wat ik leerde ook echt kon gebruiken tijdens de bevalling. Heel praktisch en goed onderbouwd. Ook naast de cursus heeft Aziema altijd vol geduld al mijn vele vragen beantwoord en steun geboden. Ik was vooral echt blij met hulp bij het geboorteplan en om te zien dat er grotendeels naar geluisterd is bij de bevalling! Uiteindelijk was het een supersnelle bevalling waar ik helemaal in mezelf keerde, en gelukkig niet zoals ik vreesde bij mijn eerste bevalling de hele afdeling  bij elkaar schreeuwde. Mijn ademhaling en de affirmaties waren echt mijn redding en houvast, vooral omdat het zo snel ging allemaal. Echt een verschil in beleving met de vorige keer, en ik ben zo dankbaar! Dankjewel Aziema Fatima voor alles! (Nilgün, 2e kind)

Tegenwoordig bepalen omgeving en media het beeld die wij hebben over de bevalling. Vrouwen voelen angst voor de bevalling, ervaren meer pijn tijdens bevalling en het percentage medische ingrijpen (zoals inknippen, inleiden en keizersneden ) is stijgende.

As jij een bevalling wenst waarin je niet bang bent voor de pijn, je geen zorgen maakt om mogelijke complicaties en bewust en vol vertrouwen die bevalling in stapt, you’ve gotta step up your game!

Oké goed.. maar hoe dan precies?

Gelukkig voor jou… is dat precies wat ik JOU in deze cursus zal leren, in shaa’ Allah.

FEIT: Zwangere vrouwen hebben baat bij een GOEDE voorbereiding op de bevalling.

(En waarom ik de aangewezen persoon om jou hierbij te helpen….)

Mijn eerste kind is geboren via een geplande keizersnee en hoe weeën voelden wist ik niet en deze keer wilde ik graag natuurlijk bevallen. Ik heb veel aan de ademhalingstechnieken gehad uit de cursus en ik voelde me itt de eerste zwangerschap heel zeker van mezelf en keek echt naar de bevalling uit! Dankjewel Aziema, want dat heb ik geleerd dankzij jou! Tijdens de bevalling ging de bloem van maryam in het water en in alle rust (én op de vloer ipv het ziekenhuisbed)  probeerde ik de weeën op te vangen in combinatie met het luisteren naar de affirmaties. Ik ben trots en Allah dankbaar dat het me gelukt is zonder pijnstilling de bevalling te doorstaan! Nu is het herstellen (sneller dan na een keizersnee!) en genieten. (Aliye, 2e kind)

Als je hier bent en dit allemaal leest, weet je al dat een goede voorbereiding essentieel is voor een succesvolle bevalling, omdat een goede voorbereiding zorgt voor:

♥ Kennis over wat je te wachten staat
♥ Meer vertrouwen in jezelf en het proces
♥ Gevoelens van positiviteit
♥ Rust in jezelf en in je hoofd
♥ Verminderen van angst een onzekerheid
♥ En héél waarschijnlijk.. zelfs ZIN in die bevalling! 😉

(Trust me, I’ve seen it happen!)

Wat maakt mijn cursus nou zo uniek?

Zwangerschap en bevallen zijn levensingrijpende gebeurtenissen die lichaam, geest en ziel raken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘gewone’ zwangerschapscursussen niet de volledige kern raken bij de Nederlandse moslima.

Wat mijn cursus zo uniek maakt zijn o.a. de meegenomen elementen vanuit de Qur’an en sunnah, de benadering van het bevalproces vanuit de perfecte creatie en vele praktische tips en inzichten gebaseerd op niet alleen mijn eigen ervaring maar ook vanuit mijn werk als bevallingscoach. Hiermee werk ik volgens mijn eigen ‘succesformule’ vanbinnenuit naar buiten toe: Ziel > geest > lichaam. Om vanuit de basis van rust in je ziel, effectiever een mindset van vertrouwen te vestigen in je geest en zo volledig gesterkt de kracht van je lichaam ten volle te ervaren tijdens de bevalling, in shaa’ Allah!

Als je geïnteresseerd bent in een bevallingscursus vanuit religieus perspectief waardoor jouw bevalling ook een spirituele beleving kan worden, dan is de cursus Bevallen met Aziema Fatima! precies wat je nodig hebt!

Je cursus is ma cha Allah echt heel goed. Je hebt een enorm rustige prettige stem en je bent een welkome afwisseling. Ik stuur heel regelmatig door naar je website gewoon omdat ik je info zo ongelofelijk goed vind. En… islamitisch gericht! Welkom in een wereld waar het vooral extreem medisch tegen extreem zweverig is. Nuchter, correct en toch back to basic. De meest essentiele basis: Islam! Allahuma barik. Echt waar. Zeker voor een eerste keer heb je het enorm goed gedaan! Je oefeningen zijn zalig en een echte houvast denk ik. Heel praktisch ook, om er echt mee bezig te zijn. Dik pluspunt was voor mij het op eigen tempo volgen. Want bezige bij als ik haha. Je doet het echt heel goed hoor, keep up the good work! (Islamitische vroedvrouw as-Shifaa, Paola Diallo)

De cursus is superrrr!!! Alles wordt heel helder uitgelegd! Ik vind het prettig om te weten wat er precies van binnen gaat gebeuren als ik bepaalde dingen/pijnen ga voelen. Ik weet zeker dat het me erg zal helpen om alles te omarmen ipv dat ik me ertegen ga verzetten of dat ik er angstig van zal worden. Daar heb ik door de cursus heel erg vertrouwen in gekregen. Ik ga veel beter kunnen visualiseren wat er van binnen gebeurt en hoe de baby meewerkt. Er wordt ook heel duidelijk uitgelegd hóe je het beste alles kan omarmen en ervoor kunt zorgen bij jezelf dat je het niet zal ervaren als pijn maar als hulpmiddel. Verder zijn de affirmaties echt mooi! Ze geven een bijzondere, spirituele boost! Ze zouden zelfs niet-zwangeren helpen om spiritueel bewuster in het leven te gaan staan en het gevoel van diepere, innerlijke rust en (zelf)vertrouwen te voelen.. Masha’Allah! Ik ben blij dat er zo’n cursus bestaat. Iedereen die zwanger is, zou deze cursus moeten volgen. Ik weet zeker dat ze er allemaal heel veel aan zullen hebben, in shaa’ Allah! Hier dus een grote fan van de cursus (én de maakster ervan hihi) en ik ben pas op de helft! (Roziena, 1e kind)

Wat je allemaal in deze cursus leert

De cursus is gebaseerd op de Zeven Pijlers van een bevalling vol Rust, Vertrouwen en Kracht. Deze pijlers heb ik ontdekt tijdens mijn eigen bevallingservaringen en de bevallingservaringen van zusters die ik in de afgelopen jaren heb mogen begeleiden naar hun eigen positieve bevallingservaring. In elke les wordt één van de zeven pijlers volledig behandeld waardoor je stap voor stap deze zeven pijlers je eigen kunt maken.

Dit zijn de lessen die je krijgt in de cursus Bevallen met Aziema Fatima!: Je leert……

♥ Les 1 Bevallen is Rust: Hoe je een basis van rust en acceptatie in je ziel creëert, zodat je makkelijker een staat van overgave kan bereiken aan het proces van de bevalling.

♥ Les 2 Bevallen is Vertrouwen: Hoe je effectief een mindset van vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen zodat je voorgoed vaarwel kan zeggen tegen angst, spanning en onzekerheid.

♥ Les 3 Bevallen is kracht: Hoe je het bevallingsproces leert doorgronden en weeën leert begrijpen, versterken en te omarmen zodat je de bevalling doorkomt met al mijn nuttige technieken en tips.

♥ Les 4 Bevallen is Arbeid: Hoe beweging (tijdens de zwangerschap al) en vooral tijdens de bevalling je bevalling positief kan beïnvloeden en stimuleren zodat je weet wat je allemaal kan en hoort te dóen tijdens zo’n bevalling!

♥ Les 5 Bevallen is Intimiteit: Hoe je de rol van hormonen bij de bevalling leert begrijpen en hoe jij ze kunt beïnvloeden voor o.a. effectievere weeën en een vlottere ontsluiting zodat jij (en ook je partner) hier handig op kunnen inspelen!

♥ Les 6 Bevallen is Kiezen: Hoe iedere keuze die je maakt, iedere beslissing en omstandigheid, invloed heeft op het verloop van je bevalling zodat je ervoor kunt zorgen dat je de kansen vergroot op een zo goed mogelijke bevalling krijgt in jouw unieke situatie.

♥ Les 7 Bevallen… ben JIJ: (inclusief partnerles!) Hoe alleen jij de deskundige bent en blijft tijdens jouw bevalling en de belangrijke rol van je partner zodat jij de regie blijft voeren waarbij je de hulp van je partner héél goed kan gebruiken!

BONUSLES: Mijn persoonlijke top 10 tips voor een bevalling vol Rust, Vertrouwen & Kracht! Want hey, iets extra’s is altijd leuk en handig, toch? 🙂

Mijn eigen ervaringen in mijn 4 bevallingen zijn de reden geweest waarom ik in 2013 met het werk begon van informeren en coachen op het gebied van zwangerschap en bevalling. Van 2 bevallingen waarbij ik angst, spanning en pijn heb ervaren ging ik naar 2 bevallingen waarbij ik kennismaakte met rust, vertrouwen en kracht. De ontdekkingen die ik heb gedaan op dit pad, in die overgang tussen mijn tweede en derde bevalling, wilde ik héél graag delen want zo’n ervaring wenste ik iedereen toe! Waarom weten niet meer vrouwen dit?! Het is ZO mogelijk en ZO haalbaar, en niet alleen voor mij omdat ik ‘zo bijzonder’ ben ofzo. Jij hebt het ook in je, daar ben ik van overtuigd!

Zelf had ik niet echt negatieve verwachtingen over de bevalling, ik volgde Aziema Fatima al een hele tijd op facebook misschien daarom haha. Toen ze voor het eerst een bevallingscursus online zou geven, moest ik er dan ook zeker bij zijn en ik heb geen moment spijt gehad! Ik had er echt zin in en alle informatie uit de cursus greep ik dan ook echt aan en heb daardoor misschien ook zoveel kunnen toepassen tijdens de bevalling alhamdoelillah! Het ging niet alleen vlot maar ik heb ook zoveel rust ervaren in de opbouw. Ondanks dat de bevalling langer duurde dan de vorige bevallingen, ging alles precies zoals ik het aankon, en merkte ik de tijdsduur gelukkig niet, alhamdoelilah. Op de moeilijke momenten toen ik het niet meer zag zitten heeft mijn man me erdoorheen gesleept. Dankzij de partnerles wist hij beter hoe hij mij bij deze bevalling wel kon steunen. Dat hebben me ook nog eens echt schattige en dierbare momenten opgeleverd.(Fatima, 3e kind)

En het gaat nooit om de ‘uitkomst’ ofwel hoe je bevalling uiteindelijk zal verlopen, het gaat nog altijd om de weg ernaartoe, jouw persoonlijke beleving, hoe JIJ het ervaart en wat jij voor jezelf meeneemt en nodig hebt in jouw unieke situatie. Het wordt jouw verhaal, jouw bevalling, jouw dag.. Hoe wens je deze in te kleuren, als je niet weet wat er allemaal mogelijk is? Je weet wat ze zeggen; Als je je opties niet kent, heb je er geen. 😉

You just have to have a little faith…. and….. some good preparation! 

 Don’t just pray for a great birth, prepare for one!

Of op z’n islamitisch: Vertrouw op Allah subhaanahu wa ta’ala, maar bind je kameel vast! 🙂

Laten we beiden doen in deze cursus, in shaa’ Allah! Are you with me? Let’s do this!

De cursus was voor mij meer dan een doorsnee cursus. De informatie was in grote lijnen al wel bij mij bekend omdat ik tijdens de zwangerschap ontzettend veel ben gaan lezen. De cursus heeft mij geholpen om alle informatie te structureren. Dit gaf mij rust in mijn hoofd en lichaam en kracht en zelf vertrouwen. Wat was ik onzeker en bang voor ik aan de cursus begon. De rustgevende stem van Aziema Fatima hebben mij gecoacht alsof ze continu bij me was. Vooral de affirmaties heb ik veel rust in kunnen vinden. Stiekem gebruik ik ze nog steeds wanneer mijn kindje erg onrustig is of ik een reeks slapeloze nachten heb gehad. Nogmaals; voor mij was de cursus meer dan een doorsnee cursus. (Omnyah, 1e kind)

Aziema legt alles heel goed uit en sommige feiten zijn gewoon echt een openbaring voor mij geweest. Het mooiste wat ik meeneem uit de cursus is misschien wel een soort van spirituele besef terwijl ik (helaas) niet eens zo praktiserend met het geloof bezig ben. Ik ben ook een nuchter typetje, maar de rustgevende bevallingsaffirmaties van Aziema hebben serieus effect. De kalmte en rust die ik daardoor leer kennen tijdens de zwangerschap geven me echt zin in die bevalling, kom maar op! En dan ben ik nog niet eens klaar met de cursus haha. Het is echt een pluspunt dat je de lessen kan volgen in je eigen tempo. Mijn omgeving verklaart mij voor gek, maar ik kan nu al echt niet wachten op die bevalling! (Samira, 1e kind)

Yes, je hebt er zin in! Dus.. wat krijg je allemaal precies in deze cursus?

♥ ZEVEN complete lessen inclusief een partnerles

♥ Een EXTRA bonusles met mijn persoonlijke TOP TIEN must-know bevallingstips!

♥ Cursusmateriaal (extra informatie en oefeningen) inbegrepen bij iedere les

♥ Mijn unieke islamitisch geïnspireerde bevallingsaffirmaties in audio & tekst

♥ De mogelijkheid al het cursusmateriaal te downloaden (zowel de presentatie als audio apart)

♥ Een automatische ‘terugblik’-mail na iedere gevolgde les met een samenvatting

♥ Exclusief toegang tot mijn geheime facebookgroep voor al je vragen, vorderingen en mijn input

♥ Hulp bij het opstellen van je eigen geboorteplan

♥ Online support en begeleiding tot aan je bevalling

♥ De cursus geheel op je EIGEN TEMPO kunnen volgen, dus waar, hoe en wanneer je maar wilt! Vanaf moment van aanmelding, kun je al aan de slag! Zo kunnen zelfs hoogzwangere zusters nog meedoen!

Last but not least, eens toegang tot de cursus, altijd toegang tot de cursus! Er zit geen tijdslimiet of beperking in jouw deelname.

♥ En.. omdat deze cusus voorlopig voor het laatst wordt gegeven kost het tijdelijk maar slechts…

147,- €97,-!

Om er zeker van te zijn dat ik al mijn cursisten de best mogelijke begeleiding kan geven zijn, kunnen er maar 25 zusters deelnemen aan deze cursus. Wees er dus snel bij voordat alle plaatsen bezet zijn. En in shaa’ Allah zien we elkaar gauw in de cursus!

HELAAS! DEZE ACTIE IS VERLOPEN.

INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

Ik twijfelde in de eerste instantie om me aan te melden voor de cursus, want ik dacht ‘ hoe kun je mij digitaal begeleiden zonder elkaar te zien’, toch heb ik me aangemeld voor de cursus omdat ik erg benieuwd was. Tevens wist ik dat jij een moslima bent en de cursus ook een islamitische basis zou hebben en dat gaf mij dat laatste zetje wat ik nodig had. In deze cursus heb ik o.a. geleerd dat ademen tijdens de weeën super belangrijk is en dat je daarmee je lichaam kan sturen. Het was een eye-opener. Ik had dit nooit eerder van anderen gehoord dan alleen dat bevallen heel veel pijn doet en dat je wellicht de dood wenst. Nu kwam ik erachter dat dit niet het geval hoeft te zijn. Ik ben daarom zooo blij dat ik dit weet. Ik voel me sterker, voorbereid en ik weet dat ik het kan. Tevens heb ik al mijn informatie gedeeld met mijn echtgenoot, die deze info zal gebruiken om mij te coachen tijdens te bevalling. Hij moet mij telkens helpen herinneren aan de opgedane kennis. Ik vond het ook super leuk en ook nog eens grappig dat er een les is toegewijd aan de man. Ik denk dat de man dit wel nodig heeft, aangezien hij altijd wordt vergeten terwijl hij de belangrijkste persoon is tijdens de bevalling. Ik merkte aan mijn man dat hij de weetjes erg handig vond.  Aziema, ik vind het heel knap van je dat je anderen vrouwen coacht en informatie verschaft over de zwangerschap en de bevalling, vooral met onderbouwing vanuit de islam. Dit is wat ik tegenwoordig mis. Heel fijn in de cursus zijn de voorbeelden en de ervaringen die je geeft, dit geeft mij een beeld waardoor ik het verhaal beter begrijp. Ik zal je nog blijven volgen want we kunnen niet genoeg informatie krijgen. Ik was blij dat de lessen bewaard blijven en dat ik de lessen overal kon beluisteren. Zeker een dikke pluspunt van deze cursus! (Loubna, 1e kind)

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *